Арина Сабаленка показа невероятен характер и воля, излизайки на корта три дни след кошмарните новини за смъртта на мъжа в живота и - Консантин Колцов.

Бившият играч и настоящ треньор по хокей загина след падане от терасата на хотелска стая при все още неясни обстоятелства, в понеделник срещу вторник наше време.

Трагедията се случи в Маями, където е и турнирът от сериите WTA 1000, а тази сутрин Сабаленка по програма трябваше да излезе за първия си мач.

И го направи, а съдбата, естествено, се погрижи за още по-драматичен сценарий. От другата страна на мрежата бе Паула Бадоса от Испания, която е най-добрата и близка приятелка на Арина в тура.

Двете играха изцяло в черно - не е ясно дали това е бил екипът, който са планирали да използват в Маями, или решението е заради случилото се.

Снимка: Getty Images

Сабаленка спечели с 6:4, 6:3 и продължава в надпреварата, а след края прегръдката на двете състезателки бе трогателна.

Световната №2 ще срещне украинката Анхелина Калинина в следващата фаза.

Сабаленка спази и предварително подчертаната си позиция да не говори след мачовете пред медиите, като помоли за спокойствие по време на турнира. Организаторите уважиха апела и, предвид ситуацията.

Мачът на Виктория Томова срещу Каролин Гарсия не стартира по най-добрия начин - 0:3 за французойката в първия сет, когато дъждът спря цялата програма в Маями.

Така двубоят ще се доиграе вероятно тази вечер или в неделя сутринта наше време.

Вижте и още резултати при жените: