Аржентинецът Педро Качин изигра страхотна тричасова битка срещу Рафаел Надал, но в крайна сметка не успя да спре Матадора на Мастърс турнира в Мадрид.

Надал спечели с 6:1, 6:7, 6:3, а още преди мача стана, че всъщност Матадора е големият идол на своя опонент.

Няма нищо изненадващо в това. Качин расте гледайки триумфите на Матадора, а като испаноговарящ и израсъл на клей настилка играч, за аржентинеца не е трудно да си избере идол в спорта.

Вчера той срещна своя герой и макар да не успя да го победи, драма нямаше.

При поздрава на мрежата след мача, камерите уловиха краткият диалог междъ двамата, а Качин не пропусна момента да се използва от може би последната си среща със своя идол.

"Ти сбъдна мечтата ми, благодаря ти. Не знам дали протокола го позволява, но може ли да получи твоята фланелка, кърпа или просто някой твой предмет, моля те", каза видимо развълнвания Качин.

Дори самият Надал се изненада от случилото се, но веднага отиде и взе от своя сак една чиста и неизползвана фланелка, която веднага занесе на Педро Качин.

Аржентинецът бе толкова щастлив, че дори не изчака прибирането си в съблекалнята, а веднга снима тениската на Надал и я качи в социалните мрежи.

А излизайки от корта след поражение, лицето на Педро Качин грееше, сякаш е постигнал най-големия успех в кариерата си. Отпадането от Мадрид за него ще бъде забравено, но срещата с идола от детството му няма да бъде.