Григор Димитров е един от тенисистите, от които се е учил 19-годишната сензация Холгер Руне. Това призна 31-вият в световната ранглиста датчанин в специално интервю за Dir.bg преди старта на Sofia Open.

Елитната надпревара от категория 250 събира в "Арена Армеец" Григор Димитров и компания, а ние имаме честта да сме медиен партньор.

Руне заяви, че е развълнуван преди старта на турнира и призна, че е голям фен на най-добрия български тенисист.

"За първи път съм в София, но за втори в България. Бил съм тук за младежки турнир, а сега съм много развълнуван преди участието си в Sofia Open. Засега нещата са перфектни. Ще бъде добра надпревара, убеден съм. Гледайки имената на участниците, това ще бъде много силен турнир за категория 250. Централният корт изглежда страхотно. Въодушевен съм и нямам търпение да стартирам участието си.

Знам, че има голям интерес и трибуните ще са пълни заради Григор Димитров. Това е нормално, защото той е част от световния елит и е нормално хората в родината му да го харесват. Аз лично съм гледал играта му и съм се учил, защото той има много подобен на Федерер стил. Харесват ми движенията му и определено има какво да науча. И точно към това съм се стремял - да взема по нещо от всеки, за да подобря собствените си умения", сподели Руне.

Мнозина го сочат като бъдещ номер 1 в света, а самият той признава, че точно това е целта му. Руне разказа и защо изглежда толкова свирепо на корта.

"Дали мога някой ден да стана номер 1 в света? Това е много дълго пътешествие и не трябва да се бърза. Напредвам стъпка по стъпка и вярвам, че това е правилният начин. Вярвам в себе си и се старая никога да не се отказвам да преследвам целта си. А тя е да съм номер 1 в света. И когато победиш играчи като Циципас и Зверев, нормално е да има и покачване на самочувствието. Но също така загубих от по-ниско ранкирани играчи. Затова се стремя да не губя концентрация.

Стилът ми е специфичен. Харесва ми да излизам близо до мрежата и да рискувам повече, да притискам съперника си.

Но извън корта съм съвсем друг човек - съвсем обикновен. Просто когато играя, получавам огромен прилив на адреналин и затова може така да изглеждам отстрани", заяви с усмивка Руне.

Датчанинът сподели също така, че едва не се е разплакал, гледайки сбогуването на Федерер преди няколко дни. 

"Бях много тъжен да видя как Федерер и Надал плачат. Аз също едва не се разплаках. Беше ми ужасно тъжно, че състезател с подобна кариера се отказва. Настръхнах, гледайки кадрите", призна 19-годишната сензация в тениса.

Той не пропусна и да даде интересни отговори на любопитни въпроси от сорта на "Кога за последно гледа на живо спортно събитие като фен?" и "С кого беше последното селфи, което поиска", а отговорите вижте във видеото пред микрофона на Борислав Орлинов