Новак Джокович е напълно готов за "Уимбълдън", след като сам обяви, че няма болки и проблеми с оперираното коляно.

Преди по-малко от месец сърбинът разкъса менискус по време на "Ролан Гарос" и се очакваше да не се възстанови навреме за шоуто на свещената трева. Но - ето, Новак е там, победи в демонстративен мач Даниил Медведев и се чувства добре.

Двамата играха в Лондон на турнира "Giorgio Armani Tennis Classic", като Новак спечели с 6:3, 6:4. След мача си направиха селфи, поговориха приятелски, а руснакът призна:

"Новак е голям приятел и се радвам, че го виждам здрав и в добра форма. Желая му успех на "Уимбълдън"!".

Седемкратният шампион в "Ол Инглънд Клъб" също говори след срещата, за да потвърди впечатлението от видяното.

Не личеше в играта му да има следи от травмата, въпреки че отново се появи на корта с предпазния "чорап" на дясното коляно, с който тренира от седмица в Лондон.

"Днес се забавлявах на корта - каза Ноле. - Най-добре играеш тенис, когато нищо не те боли, нямаш никакви оплаквания и травми. Днес не чувствах никаква болка и съм много щастлив от това. Естествено, беше важно да играя и срещу един от най-добрите, какъвто е Даниил. И да проверя състоянието си. Добре съм, готов съм.

Този тест беше истински - срещу такива играчи ще се изправя, ако искам да спечеля пак титлата на "Уимбълдън". Бяха много натоварени няколко седмици след операцията, с програма за възстановяване, прегледи, постепенно влизане в тренировки. Но си струваше.

Хирургът, който ме оперира, е някъде тук, сред публиката. Благодаря, човече! Ти си истинският MVP на последните седмици!

Влизам в турнира и нямам притеснения."

Джокович ще играе срещу Вит Коприва от Чехия в първия кръг. Съперникът му е дебютант, докато сърбинът ще влезе в 19-ото си участие на свещената трева.

В последните пет години той неизменно беше на финал, като преди година загуби драматично от Карлос Алкарас.