Новак Джокович даде едно от редките си интервюта за CNN, коментирайки за първи път цялата драма около неговото спиране от влизане в САЩ за Мастърс турнирите в Индиън Уелс и Маями този месец.

За втора поредна година сръбската суперзвезда пропусна двете класически надпревари, тъй като не е ваксиниран срещу ковид и няма право да влезе в Щатите.

"Не съжалявам за нищо и не съм разочарован - отговори Ноле на въпрос дали не чувства угризения за това, че не е направил необходимото, за да получи виза. - Съжалението и разочарованието в живота само те спират и те връщат назад. Няма време за тях. Не живея в миналото, а и опитвам да не живея в бъдещето.

Поздравявам Алкарас, той заслужено е номер едно в ранглистата отново. Жалко, че не играх в Маями и Индиън Уелс, защото обичам тези турнири. А и спечелих доста пъти титлите в тях, имах успехи в миналото.

Но в същото време аз бях наясно и готов за такъв развой на събитията. Надявам се, че ситуацията ще е различна по-късно през годината, когато дойде време за US Open.

За мен това си остава най-важния турнир на територията на Щатите.

Искам да играя там. Имам невероятни спомени от Ню Йорк, включително при участието ми през 2021-ва, въпреки че загубих финала от Даниил Медведев и това ме спря за годишния Голям шлем.

Тогава феновете ми показаха невероятно уважение и любов, беше голям момент.

Това бе незабравимо.

И нямам търпение да се върна и да играя пак пред тези хора."