Новак Джокович разкри целите, които продължават да го мотивират в тениса.

Сърбинът е на 32 години, продължава да е №1 в ранглистата и е спечелил всяка титла, за която един състезател на такова ниво може да мечтае.

Ноле е със 17 трофея от Големия шлем, но е убеден, че преди да се откаже, ще е номер едно по този показател. Пред него за момента са Рафаел Надал (19) и Роджър Федерер с 20 титли.

"Определено това е цел за мен - каза Джокович в интервю за журналиста Греъм Бенсинджър. - Имам огромна увереност в силите си и вярвам, че ще се оттегля като човека с най-много титли от Големия шлем. Искам да остана и като рекордьор за най-дълго време, прекарано като номер едно в ранглистата."

Сърбинът гледа напред, без да мисли за възраст или евентуален край на кариерата. Въпреки че преди година не е бил далеч от това да се откаже, не заради физически проблеми.

Съпругата му Йелена разкри, че Ноле е искал да спре с тениса след разочароваща загуба на турнира в Маями. Казал в прав текст, че не вижда смисъл да продължава, ако ще играе така.

След което обаче е разубеден от хората в щаба си и в момента е в невероятна серия от 21 поредни победи. Джокович спечели и два от четирите турнира в Шлема от тогава.

"Не вярвам в това, че има граници докога да играеш - казва в интервюто Ноле. - Вижте Роджър, той е на 39. И? Не личи да му пречи.

Спокойно мога да играя на 40 години, чувствам се отлично. Въпросът е дали ще имам същия глад за успехи и победи тогава. Това може да ме спре, не възрастта."