Новак Джокович беше един от хилядите щастливци, които изгледаха на живо историческия финал на световното първенство по футбол между Аржентина и Франция.

Един от най-великите в тениса е нескрит фен на другия голям спорт и оцени по достойнство качеството на двубоя и постигнатото от Лионел Меси и компания.

Сърбинът и аржентинецът са набори и имат много общо - и двамата са в преклонна спортна възраст и се борят да докажат, че още са сред най-добрите в своята сфера. Правят го повече от успешно.

"Имах късмета да съм на финала. Според много хора това беше най-доброто световно първенство в историята. Финалът беше великолепен, както и начинът, по който аржентинците го спечелиха и бяха посрещнати у дома", каза Ноле по време на демонстративния турнир в Дубай.

Ноле обърна специално внимание на своя набор Меси, като и двамата в момента са 35-годишни. Сподели, че му се възхищава и го уважава много и че според него всички трябва да се радват за постижението на Лео като спортни фенове.

"Меси е скромен човек, който не се главозамайва от успеха. Това, което той постигна през всичките тези години, е перфектен пример за децата, които искат да са като него", добави Джокович.

Сърбинът сподели, че също иска да е добър пример не само за младите тенисисти, но и за начина на живот, който трябва да водят.

"Вярвам, че хората, особено младите, се идентифицират с мен. Опитвам се винаги да се водя от това, където и да отида, каквото и да правя, каквото и да кажа. Като атлети имаме страхотната привилегия гласът ни да се чува. Спортът е следван от милиарди и говори на универсален език. Надявам се много деца да грабнат тенис ракетите, защото са се вдъхновили от мен или мои колеги", завърши той.