Новак Джокович показа много силна игра и победи безаварийно испанеца Роберто Карбаес Баена с 6:4, 6:1, 6:2, за да прекрачи в третия кръг на "Ролан Гарос".

Сърбинът не показа колебания, каквито свикнахме да виждаме от него напоследък в сезона, който дотук е голямо разочарование за световния №1. Новак си беше Новак - с ритъм, настроение и безмилостно използване на всяка грешка на съперника.

В първия сет нещата изглеждаха равностойни до 5:4 за Джокович, а малко преди това дойде ситуация, която сякаш събуди у него чудовището на супермотивацията.

Фен от първия ред на трибуните направи нещо - дали извика, дали снима с телефона си, в момент, в който Ноле отиграваше на мрежата топката в напрегнато разиграване. Сърбинът се ядоса, гневно поиска обяснение от арбитъра на стола и той - както е по правилник, предупреди човека в трибуните, че ще го изгони при втори такъв случай.

Новак бе гневен, клатеше глава и не се успокои няколко секунди. След което влезе в онова настроение, което е плашещо за съперниците.

Снимка: Getty Images

Той проби подаването на иначе изпечения специалист на клей Баена, взе първия сет и ясно показа - връщане назад няма.

Нататък нямаше и интрига. Всичко се получаваше в играта на защитаващия титлата си в Париж ас, а световният №63 бе видимо разклатен. И сякаш не си вярваше.

Джокович нямаше намерение да остава твърде дълго на Централния корт, взе мача за 2 часа и 5 минути, след което вече гледа към третия кръг. Там съперник ще е Гаел Монфис или Лоренцо Музети. Техният мач е по-късно вечерта.

Почти по същото време Александър Зверев прегази за сходно време (2 часа и 25 минути) Давид Гофен - 7:6, 6:2, 6:2.

И ако победата на Саша в първия кръг над Рафа Надал остана повече в сянката на емоциите около сбогуването на публиката с испанеца, днес ясно се видя - той категорично е един от фаворитите за титлата с играта си.