Григор Димитров приключи участието си на “Куинс Чемпиъншипс” на осминафиналите. Най-добрият български тенисист отстъпи в два сета на нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп - 6:7(5) и 3:6, а като цяло бе изключително колеблив в ключовите моменти и не показа почти нищо от това, което видяхме при победата над Камерън Нори в предишния кръг.

Taка 26-годишният нидерландец, който е със седем места по-назад от Димитров в световната ранглиста (№29), записа първа победад над Гришо, след като бе загубил единствената среща с него преди днес. Освен това той за първи път в кариерата си на ниво АТР ще играе четвъртфинал в турнир на трева.

РЕПОРТАЖ ОТ ЗАГУБАТА ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

В първата част и двамата печелеха подаванията си до шестия гейм, когато Димитров първи проби съперника си за 4:2. Точно след това видяхме и големи проблеми за Гришо, който вместо да затвърди пробива си, след като поведе с 40:0, показа колебливост и в крайна сметка от своя страна допусна брейк. След като пропиля цели девет геймбола! 

Несигурността в играта на Григор се прояви и при 4:4, когато отново поведе с 40:0 и допусна изравняване, но все пак успя да се концентрира и да поведе с 5:4. Повече пробиви нямаше и се стигна до тайбрек, където Ботик ван де Зандсхулп се възползва от две грешки на Григор, за да поведе в резултат след 6:7(5).

Втората част ни предложи точно един пробив, който бе напълно достатъчен за Ботик. Колебанието на Димитров си личеше, като при 0:1 той поведе с 40:0 и отново допусна изравнявне до 40:40, като все пак спечели - 1:1. И двамата печелеха подаванията си до четвъртия гейм, когато Григор отрази два брейкпойнта, но при третия се пропука - 1:3.  Нидерландецът затвърди пробива си за 1:4 след четири предизвикани грешки на съперника си, а в крайна сметка Димитров намали до 2:4, но после взе само още един гейм и всичко приключи при 3:6.

Равносметката за Димитров бе такава - цели 26 непредизвикани грешки срещу само 12 за съперника му, както и още 5 двойни.