Григор Димитров даде интервю пред официалния сайт на ATP преди началото на Мастърса в Торонто, който идва след едномесечна пауза за ракета №1 на България.

Той разказа за почивката си, подготовката за американския сезон и точките, които трябва да защитава в предстоящите турнири.

В друго интервю говори за навиците си извън корта и колко приятно бе да се завърне у дома в Монако. Ето избрано от двете медийни изяви на българската звезда в тениса.

За почивката му:

Беше страхотно. Прибрах се веднага вкъщи, а след това и пътувах много.

Плащах си сметките и всички нормални неща. Обичам да съм отговорен за себе си. Пера се, чистя, оправям леглото, готвя.

Най-хубавото при това да се прибера вкъщи в Монако е да легна на дивана и да гледам филми като знам, че не трябва да ставам рано на следващата сутрин.

Беше хубаво да спра за малко с тениса след "Уимбълдън".

Исках да си дам повече време да остана вкъщи и да се готвя по-добре. Сега ще се опитам да остана позитивен и да изиграя максимално много мачове преди US Open.

За приятелите в тениса:

Разбирам се със всички. Прекарваме толкова много време заедно и постоянно си говорим. Ще спомена Фелисиано Лопес, както и Рафа Надал. С него тренирахме вчера. В Монако прекарвам време с Новак Джокович. Както и с Давид Гофен.

БТА

За съотношението между талант и победи:

Талантът понякога ти помага да печелиш мачове, но е много различно. Когато имаш твърде много оръжия, това може да е пречка.

Никога не съм гледал на себе си като талантлив. Да, може би съм, но талантът не ти печели мачове.

Можеш да спечелиш два, три, четири, но само дотам. Ако искаш да си шампион в Големия шлем или да си №1, трябва да можеш много повече неща.

За точките, които трябва да защитава в предстоящите турнири:

Зависи върху какво се фокусираш. Никога не съм обръщал внимание на наградните фондове, точките и така нататък.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Търся позитивните неща.

Бе тежко да загубя срещу Стан Вавринка в първия кръг на "Уимбълдън", но търся плюсовете. Трудно е да го правиш след загуба.

Всеки мач е важен за мен сега. Не се опитвам да стигна до второ, трето или четвърто място в света. Гледам по-мащабно на нещата.

Понякога само няколко мача могат да обърнат развоя на кариерата ти. Ако си концентриран и фокусиран, всичко е възможно.