Григор Димитров ще се завърне на корта още през следващата седмица. Първата ни ракета трябваше в момента да бъде част от надпреварата в Барселона, но бе принуден да я откаже, защото се подложи на операция заради инфектиран зъб, който го измъчваше.

Явно интервенцията не изисква дълго възстановяване, защото Григор получи "уайлд кард" за турнира от категория АТР 250 в португалския град Ещорил.

До този момент Димитров никога не е участвал на скромната надпревара, която се е провеждала само пет пъти до този момент.

Шампиони от нея в предходните години са били Ришар Гаске, Николас Алмагро, Пабло Кареньо Буста, Жоао Соуса и Стефанос Циципас при последното издание през 2019-а.

Участие в Ещорил са заявили още петима играчи от топ 30 на ранглистата. Това са Диего Шварцман, Пабло Кареньо Буста, Гаел Монфис, Кристиан Гарин и Фабио Фонини.

"Много се вълнувам, че ще играя на Millennium Estoril Open. Благодаря много на организаторите на турнира, че ми предложиха уайлд кард в последния момент", коментира родният футболист.

Турнирът в Ещорил по всяка вероятност ще бъде използван от Григор за навлизане във форма за предстоящите последователни Мастърси в Мадрид и Рим.