Григор Димитров говори пред ATP за премеждията си през последните месеци.

Българинът, който е №10 в световната ранглиста, заяви че много неща са му се случили на корта и извън него. Ще се опита да завърши годината силно след множеството разочарования в последно време.

"Чувствам се прекрасно. След Пекин много неща се случиха на корта и извън него. Нуждаех се не само от почивка, но и да се реабилитирам по някакъв начин. Изкълчих и глезена си, така че имаше много неща, с които да се справя".

Съперник на българина в първи кръг в турнира във ВИена е Михаил Кукушкин, който се състезава за Казахстан. Димитров и Кукушкин до този момент са се срещали три пъти, като Григор отстъпва с 1-2 победи в общия баланс. Последният им двубой бе на US Open през 2015 г., когато казахстанецът спечели в пет сета.

"Беше хубаво и да се прибера у дома и да продължа да тренирам", добави Григор, който след Пекин е имал и консултация с лекар, починал си е няколко дни и след това е подновил занимания.

Виена е страхотен град. Наистина бих искал да се поразходя. Градът е хубав и има толкова много история и наследство. Малко се разходих и бях впечатлен. Ще се опитам, ако имам време, да поогледам. Това е един от последните турнири за годината, все още усещам много позитивна енергия около себе си."

"Приемам го като лично предизвикателство сега да завърша годината силно. Не изиграх много мачове тази година и ще опитам финален щурм, да покажа, че още съм способен. Това ще ми помогне за повече увереност след края на сезона. Повече вълнение, свеж въздух".