Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе на демонстративния турнир Ultimate Teninis Showdown във Франкфурт.

Гришо предварително не беше в сметките за надпреварата, но той ще замени Даниил Медведев, който е отказал участие след тежки US Open. Там руснакът загуби финала от Новак Джокович.

Българинът ще играе с прякор G-Unit, като това е име на рап група, водена от звездата 50 Cent. През 2020 година Гришо отново участва в тази надпревара.

Програмата на турнира започва днес предвижда, че през първите два дни ще има 6 мача и всички 8 тенисисти ще бъдат на корта, а за неделя са запазени двата полуфинала и финалът на турнира.

Останалите участници в турнира са Гаел "La Monf" Монфис, Диего "El Peque" Шварцман, Каспър "The Iceman" Рууд, Андрей "Rublo" Рубльов, Ян Ленард "The Thunder" Щруф, Кристофър "The Rocket" Юбанкс и Беноа "The Rebel" Пер, като всички се явяват с прякорите си.

Любопитно е, че турнир ще се проведе по същото време, в което българският национален отбор играе мачовете си в турнира Купа "Дейвис".

Нашите приемат Казахстан в Световна група I, като битките започват утре.