Капитанът на България за Купа "Дейвис" Валентин Димов очаква сериозна битка в много важната среща с Казахстан от Световна група I на турнира. Мачовете са този уикенд в София и Димов подчерта, че подкрепата на феновете може да е ключова за нашите.

В тима на България са включени Димитър Кузманов (номер 178 в световната ранглиста), Александър Лазаров (478), Пьотр Нестеров (705), Александър Донски (805) и Янаки Милев (567).

Срещите на 16 септември (събота) ще започнат в 12.00 часа, а на 17 септември (неделя) в 11.00 часа. Входът за зрители е свободен до запълване на капацитета на трибуните.

"У дома и стените помагат, ще разчитаме много на подкрепата на любителите на тениса - каза Димов на пресконференция днес. - Познаваме добре отбора на Казахстан, един сериозен тим. Ние постигнахме победи в предишните три срещи и това ни носи самочувствие и увереност, но е и по-голяма отговорност.

Провели сме немалко разговори с екипа на Григор Димитров. Той се доказа във времето като страхотен играч, но отговорът е, че този турнир не е съвместим с неговата програма и затова не е отбора. Но все пак имаме право на промяна два часа преди мача, така че нищо не се знае...

Следим ситуацията с контузията на Александър Лазаров още от преди 3-4 месеца, когато я получи. В момента е добре и може да се разчита на него за някои мачове."

Срещата от голямо значение, защото в тази фаза 12-те отбора, загубили квалификациите за финалите в Купа "Дейвис" (сред тях е Казахстан), ще се изправят срещу 12, осигурили си място в Група I (сред тях е България).

Победа този уикенд ще ни осигури квалификационен мач за големите финали през 2024-а, като през февруари ще играем последна пресявка срещу някой от 12-те топ отбора.

Ако успеем да го преодолеем, за първи път в историята ще видим българския отбор на финали на Купа "Дейвис" идната есен.

 

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО