На фона на всички проблеми за Новак Джокович в Австралия, както и критиките към него от премиера на Сърбия, сега срещу него се надигнаха и в Испания.

Причината е, че световният №1 в тениса прекара дните около Нова година в курортния град Марбея, където се радваше на мекото средиземноморско време и водеше подготовка за Австралия.

Самият Джокович потвърди преди дни, че е дал положителна проба за коронавирус на 16 декември, като именно това е причината той да опита да играе на Australian Open без да се ваксинира, защото е получил медицинско изключение.

Оказа се обаче, че в периода около предполагаемото си заразяване с коронавирус, той е имал няколко публични изяви и е обикалял свободно из Белград, което е нарушение на карантината.

Ако наистина Ноле е дал положителна проба на 16 декември, то и пристигането му в Испания със сигурност е било преди да изтекат задължителните 14 дни от момента на положителния тест.

Именно поради тази причина испанските власти са започнали разследване как Джокович е дошъл в страната и дали съзнателно е нарушил правилата, знаейки, че е заразен.

В близките дни Ноле със сигурност ще трябва да отговаря на въпроси на испанските власти, като ще трябва да обясни как точно е влязъл на територията на страната.

Именно това негово пътуване до Марбея се оказа огромен проблем и за пребиваването му в Австралия, защото в своята декларация Ноле не бе посочил, че е бил в различна страна от Сърбия в последните 14 дни.

Хаосът около световния №1 в тениса е пълен, като вече стана ясно, че той и екипът му са допуснали доста грешки в дните преди отпътуването за Австралия, които вече удариха по имиджа на сърбина, а ако вината му се докаже, за него може да има и правни последици.