Испания не страда от отсъствието на Рафаел Надал на ATP Cup в Сидни и мачка наред.

След 3-0 на старта срещу Чили, сега същия резултат отнесе и Норвегия, водена от играч от топ 10 - Каспер Рууд.

Пабло Кареньо Буста даде старт на разгрома с 6:3, 6:3 над Виктор Дурашович, а след това Роберто Баутиста-Агут давърши започнатото - 6:4, 7:6 срещу Рууд, с което норвежците бяха сломени. Мачът на двойки бе протоколен, но испанците спечелиха и него. Алехандро Давидович Фокина и Педро Мартинес победиха с 6:4, 6:1 Лукас Хелум и Андрея Петрович.

Така с две победи по 3-0 и без даден мач на съперниците, испанците са близо до полуфинал. Но при успех на Сърбия в късния днешен мач срещу Чили, двата тима ще съберат еднакъв актив и ще се сблъскат в сряда в решаващ дуел за място сред последните четири. Само победителят в групата отива там.

Полша победи също очаквано с 3-0 Грузия, като съперникът остана без аса си Николоз Басилашвили, който се оттегли от мача с травма. Камил Майжак нямаше никакви проблеми с Александър Бакши, който е номер 874 в ранглистата - 6:1, 6:1.

Мачът на №9 в света Хуберт Хуркач срещу Александре Метревели (на основната снимка) се считаше за формалност, но грузинецът влезе много надъхоно и агресивно, за да спечели първия сет със 7:6.

После Хуркач възстанови нормалността - 6:3, 6:1, а и на двойки поляците спечелиха. Но сетът, взет от световният №571 срещу играч от топ 10, си остава една от сензациите на ATP Cup.

Полша е с две победи, а Аржентина и Гърция играят по-късно днес, като при успех на южноамериканците, те ще срещнат поляците в пряк дуел за място на полуфинала.