Матео Беретини е шампион в Белград след успех на финала на турнира ATP 250 срещу Аслан Карацев. Италианецът победи с 6:1, 3:6, 7:6 в битка, продължила два часа и половина.

В решаващия тайбрек на третия сет руският исполин просто рухна и загуби с 0:7 срещу запазилия изключително спокойствие италианец.

Очевидно Аслан нямаше и сили - нито физически, нито психически, след маратонския и епичен полуфинал срещу Новак Джокович, продължил над 3 часа и половина в събота.

Така Беретини се утвърждава като играч от топ 10 на мъжкия тенис с аванс от близо 500 точки пред 11-ия Роберто Баутиста Агут. Карацев е вече №27 и продължава невероятното си изкачване в ранглистата, където само преди 4 месеца бе извън топ 100 и световно неизвестен за широката аудитория.

За Матео това бе първа титла от 2019-а, но колко сладка беше!?

Семейството му долетя от Рим за финала и бе сред малцината зрители, допуснати на трибуните в Белград.

Победителят се разплака и прегърна родителите си след мача в емоционален завършек на турнира.

"Исках те да дойдат и направихме всичко необходимо - обясни Беретини. - Татко ме е гледал на финал веднъж в Мюнхен, но тогава загубих. Мама никога не бе присъствала на мой финал. Сега и двамата бяха тук и това ще остане спомен до края на живота за всички нас."