Цветана Пиронкова няма да изиграе мача си срещу Серина Уилямс във втория кръг на "Ролан Гарос". Американката е отказала да излезе на корта и се оттегля от участие в турнира, като новината бе потвърдена официално от организаторите на Откритото първенство на Франция.

Справка в основната схема на турнира вече показва пловдивчанката като участник в третия кръг, а срещу името на Уилямс стои статус - "оттеглила се". Последната информация гласи, че след сутрешната си тренировка тя е почувствала силна болка в ахилеса и е взела решение да прекрати участието си във френската столица.

"Стигнахме до извода, че ще е най-добре да не играя днес. Не мога да ходя и боли на всяка крачка. Това е знак, че ми трябва време да се възстановя - заяви американката. - Мисля, че ще ми трябват поне 4 седмици почивка, в която да не правя нищо, за да съм добре.

Вероятно няма да играя повече тази година.

Ахилесът е място, при което травмите са особено опасни. Няма как да играеш. Още в миналия мач усетих контузията, но бях длъжна да го завърша." 

Двете трябваше да премерят сили на централния корт "Филип Шатрие", но това няма да се случи, а българката ще се класира за третия кръг без игра.

Родната тенисистка нямаше победа в петте си мача срещу живата легенда на световния тенис, а в последния им двубой в Ню Йорк показа страхотна игра, но загуби в три сета.

В следващия кръг Цвети ще се изправи срещу Барбара Стрицова или Барбара Крейчикова - и двете от Чехия. В първата фаза българската представителка в Париж взе двусетова победа над Андреа Петкович от Германия.