Повечето 15-годишни деца разсъждават върху математиката в училище, но не и Кори Гоф.

Младата американка, която носи прякора "Коко", победи един от идолите си - Винъс Уилямс, на "Уимбълдън" в още първия си мач от основна схема на Големия шлем.

Всъщност най-младата състезателка в целия турнир победи най-възрастната. Говорим за разлика от 24 години.

Гоф показва амбиция, която е присъща на голям шампион, а не на толкова младо момиче, което тепърва прохожда в големия тенис.

Снимка: AP/БТА

Още през 2013-а на 13 години тя стигна финал на US Open при момичетата и стана най-младата тенисистка с такова постижение.

Година по-късно спечели "Ролан Гарос" едва два месеца след 14-ия си рожден ден.

Баща й е бивш баскетболист на университета Джорджия Стейт, а майка й е била гимнастичка в университета на Флорида Стейт.

Семейството се мести от Атланта във Флорида, когато Кори е на седем, за да дадат тласък на тенис кариерата й. Сега тя тренира в академията на сестрите Уилямс.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Винаги съм й давал предизвикателства от самото начало. Казвам й че е способна да промени света със своята ракета", споделя бащата пред Ню Йорк Таймс.

Първата снимка, която Кори споделя в социалната мрежа Инстаграм, е със Серина Уилямс. Тя е вдъхновена от шампионката, а самата Серина признава, че младото момиче й напомня на нея. За връзката спомага и треньорът Патрик Моратоглу, който работи и с двете американки.

Джон Макенроу очаква големи неща от Гоф: "Ако тя не е №1 в света, докато стане на 20, ще съм шокиран. Беше кофти за Винъс, че трябва да се изправи срещу нея".

Феноменът "Кори Гоф" не е от днес, защото за таланта на младата американка се знае отдавна. Тясно свързаните специалисти с тениса са наясно от няколко години, че това е бъдеща №1 в света.

Снимка: AP/БТА

Пикът при девойките идва през миналата година, когато печели "Ролан Гарос" и оглавява световната ранглиста.

Началото в кариерата при жените е много обещаващо. Не е случайно че Кори дебютира в Големия шлем с една година по-рано в сравнение в Серина - на 15 години 4 месеца. Това е абсолютен рекорд.