Световните тенис организации обмислят да спрат всичките си отношения с Китай, призна президентът на WTA - Стив Саймън.

Това ще донесе над милиард загуби на този спорт, но всички са готови да направят тази стъпка заради сагата с бившата полуфиналистка от US Open - Пън Шуей.

Китайската тенисистка е в неизвестност от 3 ноември, само ден, след като в социалните мрежи обвини висш държавник от управляваща партия в изнасилване.

Нейната публикация веднага бе свалена, като вече две седмици всички опити на хората да се свържат с нея са неуспешни. Тенис общността няма никаква идея къде се намира Шуей и дали изобщо е жива.

Историята привлече вниманието на целия свят, а мнение по темата изразиха Новак Джокович и Серина Уилямс, които към момента са най-влиятелните играчи.

Президентът на WTA Стив Саймън обяви, че непрестанно е в контакт с властите в Китай и всеки ден настоява за доказателство, че Пун Шей е жива и в добро здраве.

Припомняме, че държавната телевизия на Китай публикува странен имейл, за който твърдеше, че е дело на Шуей. Междунардоната тенис общност обаче бързо отхвърли това и определи имейла като грозен фалшификат.