Сагата около изчезналата китайска тенисистка Пън Шуей се заплита, след като китайска медия публикува предполагаем имейл на бившата №14 в света.

Припомняме, че от Шуей няма и следа, след като в социалните мрежи тя обвини висш китайски държавник в сексулно насилие.

Нейният пост бе свален само няколко минути по-късно, но вече бе набрал огромна популярност. От тогава никой няма идея къде е Шуей, като сагата с китайка разтърси не само тениса, но и целия спортен свят.

Държавната китайска медия публикува следното писмо, което се предполага, че е дело на Шуей:

"Здравейте всички, това е Пън Шуей.

По отношение на новини, публикувани за мен в официални сайт на WTA, искам да кажа, че съдържанието е непотвърдено или одобрено от мен. Написаното в тях, включитлено и обвинението за сексуално насилие не е вярно.

Не съм изчезнала и съм в безопасност. Почивам си в моя дом и всички е наред, благодаря за загрижеността.

Ако WTA смята да публикува нови неща за мен, моля първо да ги съгласува. Благодаря на всички, надявам се да промотирам китайския тенис, надявам се той да става все по-добър и по-добър".

Естествено, че веднаха след публикуването на този предполагаем мейл от Шуей, всички изразиха съмнение, че именно тя го е написала.

Хиляди фенове по света, както и самият президент на WTA - Стив Саймън, категорично заключиха, че това е грозно скалъпена история, а притесненията за живота на Шуей трябва да бъдат все по-сериозни.

"Трудно ми е да повярвам, че тя е написала мейла. Тя показа невероятен кураж, като разкри за това сексуално насилие от висш служител на китайското правителство. WTA и светът се нуждаем от доказателство, че тя е в безопасност. Многократно се опитвам да се свържа с нея, но без успех", заяви той.