Новак Джокович продължава да получава подкрепа от своите фенове по света, но най-силната подкпрепа идва от неговите сънародници.

Навръх православната Коледа, шествия в подкрепа на световния №1 в тениса се извиха както в Белград, така и пред "Парк Хотел" в Мелбърн, където Джокович е изолиран.

Със сигурност не това е Коледата, на която сърбинът се е надявал. Той не получи виза за влизане в Австралия, като то решението на съда в понеделник, световният №1 остава изолиран в държавен хотел, предназначен за бежанци, хора с визови проблеми и пристигащи под карантина.

Над хиляда души днес се събраха на площад "Никола Пашич" в Белград, за да подкрепят своя любимец.

Със сръбски флагове в ръка и под наслов "Няма граница, която не можеш да преминеш", сънародниците му засвидетелстваха своята подкрепа.

Снимка: Getty images

Шествие, но в далеч по-малки мащаби имаше и пред "Парк Хотел" в Мелбърн, където хора от сръбската диаспора в Австралия се събраха и крещаха името на Джокович.

Стигна се дори и до намеса на полицията, която разпръсна събралите се хора, но без да се стига до насилие и арести.

Обръщение по случай празника направи съпругата на тенисиста - Йелена, която написа в социалните мрежи:

"Днес за нас е Коледа! Желая на всички да бъдат здрави, щастливи, в безопасност и заедно със семействата си. Бихме искали всички да бъдем заедно в момента, но ме утешава фактът, че поне сме здрави. Ще израснем от този опит.

Благодаря Ви мили хора по целия свят, че изпращате любов на моя съпруг. Поемам дълбоко дъх, за да се успокоя и да намеря разбиране в този момент за всичко, което се случва. Единственият закон, който всички ние трябва да спазваме при пресичането на всяка граница е любовта и уважението към всеки човек. Любовта и прошката никога не са грешка, а мощна сила. Желая Ви всичко добро!"

Сагата със световния №1 в тениса раздели всички фенове. Припомняме, че целият проблем започна при опита на Новак Джокович да пристигне в Австралия без да е ваксиниран, а се оказа, че има проблеми и с документацията около неговата виза.

Снимка: Getty images

Снимка: Getty images