Световният №3 Карлос Алкарас до последно ще бъде под въпрос за турнира в Мадрид. Миналата година младата испанска звезда спечели титлата в столицата на родната страна, но сега със сигурност няма да участва в Барселона, където надпреварата е от категория АТР 500 и до последно ще бъде под въпрос за "Мастърс" състезанието в Мадрид, където стана шампион преди година.

Карлитос е с контузия на дясната ръка, като травамата го извади от турнира в Монте Карло, а сега продължава да го измъчва в подгряващите турнири преди Откритото първенство на Франция.

"Не се чувствам така, както бих искал и съм концентриран изцяло върху възстановяването си. Целта ми е да играя в Мадрид, но към момента нищо не е сигурно. Бяха ми дадени конкретни срокове за рехабилитация, като уважавам лекарското мнение, но не се чувствам добре и не искам да казвам неща, които не бих могъл да изпълня на 100%", каза Алкарас относно състоянието си.

"Не мога да заявя на 100%, че ще бъда в Мадрид. Но това е моето желание и намерение. Ще тренирам и ще направя всичко по силите си, за да мога да играя, защото този турнир е наистина специален за мен", добави испанецът относно надпреварата, която ще се проведе между 24 април и 5 май.

Дори да изпусне този турнир, Алкарас все пак ще има още една възможност да играе на клей преди "Ролан Гарос", тъй като в седмицата след Мадрид има още един турнир на червени кортове - този в Рим.

Преди година младокът спечели последователно титлите в Барселона и Мадрид, а след това достигна до полуфинал в Париж.