Джон Макенроу не е идеалният пример за дипломатичност, когато става дума за личното му мнение по каквато и да е тема. Не очаквайте да търси начин да не нарани никого.

И в студиото на ESPN, когато вървяха анализите на събитията от последните две седмици около Новак Джокович, Макенроу включи на "режим Макенроу".

"Честно казано, това е една голяма купчина тъпотии - каза легендарният тенисист. - Това са л***а, казано иначе. Не ми ги пробутвайте.

Аз познавам добре Новак, той е по-силен характер, отколкото можете да си представите. Има страхотен инат в него, има "топки". Това е човекът, който се опълчи на Федерер и Надал, прекратявайки тяхното царуване, не забравяйте.

Тъжен е начинът, по който се разви и приключи цялата история в Мелбърн около него. Беше ми неприятно да го гледам, а и ме заболя заради него. Той е решил да не се ваксинира и аз никога не бих го сочил с пръст за това. Лично решение, точка по въпроса.

Властите в Австралия имат своите правила, но можеха да му кажат: Ти не си ваксиниран, нямаш място тук и не идвай изобщо. Черно и бяло, без нюанси. Така някой открехва вратата, Новак тръгна да влиза през нея и попадна в тези л***а.

Той вярва силно в това, в което вярва. Включително по въпроса с ваксините. Шампионите са такива, не се пречупват.

Друг е въпросът, че не биваше изобщо да тръгва при правилата в Австралия. А след като е там, извинявайте - но правителството трябваше да намери начин той да остане и да играе. Това е единственото разумно решение, нали!?

Не ми пробутвайте глупостите за визата, документите и т.н.

Когато Джокович е дошъл на летището в Мелбърн, търсиш начин да го включиш в турнира, по дяволите! Или му казваш да не тръгва, или намираш решение, когато вече е на вратата ти."