Джон Макенроу е на страната на Новак Джокович в създалата се ситуация между сръбската звезда и феновете на "Уимбълдън". Американецът бе известен с буйния си нрав в дните си на професионален тенисист, а вече в ролята на анализатор остава верен на характера и вижданията си, като винаги споделя това, което мисли.

Направи точно това и сега, след като Ноле бе освиркан бурно от зрителите в Лондон след победата си над Холгер Руне. Според Джони Мак именно умението на Джокера да се справя и с най-враждебната атмосфера му е помогнала да стане най-великият играч на всички времена.

"Какво бих му казал ли? Добра работа. Не мислите ли, че в последните 10-15 години има поне 100 мача, в които Джокович е получил подобно неуважително отношение, само защото е толкова добър? Какво лошо е направил. Кажете едно нещо. Просто защото иска да печели? Защото играе на максимума? Защото изглежда по даден начин или защото е от дадено място?", бяха думите на Макенроу, който е седемкратен шампион от Големия шлем.

"Той е като Дарт Вейдър, сравнявайки го с другите двама - Рафаел Надал и Роджър Федерер, които несъмнено са двама от най-класните, играли тази игра", продължи той.

"От гледна точка на отношение и освирквания, той е минал през най-лошото и заради това бих казал, че е най-добрият, който някога е играл", аргументира мнението си Макенроу.

Днес следобед Ноле играе четвъртфинал срещу Алекс де Минор от Австралия. Сърбинът е на мисия да спечели титла №25 от Шлема.