Анди Мъри коментира случая "Новак Джокович", макар и с неохота, след куп въпроси от репортери по време на турнира в Сидни, който е последна подгряваща надпревара преди Australian open.

Британецът спечели с 6:3, 6:1 срещу Виктор Дурасович (Норвегия), а пресконференцията след мача мина почти изцяло под знака на скандала, засенчил всичко друго около първия за годината турнир от Големия шлем.

"Предпочитам да говоря за тенис и за моята игра - опита да отклони посоката на питанията Мъри. Но това бе невъзможно, въпросите за Новак следваха един след друг. - Никой нямаше нужда от случилото се и мисля, че се създаде твърде голям шум около всичко това. Не съм съгласен с начина, по който Джокович бе третиран, разбира се. Позитивно е, че той вече не е задържан в онзи хотел...

Но има още доста въпроси, които чакат отговорите си. Засега е добре, че съдът се произнесе и Новак може да тренира и да е свободен. Изглежда ще играе и на турнира, а това също е добре - за тениса няма по-хубаво от това всички топ играчи да се състезават.

Но чакаме още отговори... За изолацията му след излизането от този хотел, както и за целия процес по изключението. Защото други в неговата позиция бяха тренирани различно и получиха различен отговор от Тенис Австралия.

Това е, което мога да кажа. Нямам информация за повече, не съм говорил и с Новак."

Двамата са в отлични отношения от години, а помежду си изиграха цели четири финала на Australian open в последното десетилетие.

Джокович спечели и четирите, а общо има девет титли в Мелбърн. Мъри няма нито една, като основната причина за това е именно добрият му приятел от Сърбия.