Световният №2 Даниил Медведев продължава похода си на "Уимбълдън" след обрат от 0:2 сета срещу бившия шампион на US Open Марин Чилич - 6:7, 3:6, 6:3, 6:3, 6:2.

Руснакът остана очарован от представянето си и загатна, че това може да е неговата година да спечели титла от Големия шлем.

Той вече загуби два финала в кариерата си - веднъж от Рафаел Надал на US Open 2019 и веднъж от Новак Джокович на Australian Open 2021.

"Този мач на сто процента ще ми даде допълнителна увереност. Постигнах най-трудното в тениса, а това е да спечелиш в Големия шлем след пасив от 0:2 сета. Пред теб има още три сета, а ако си загубил първите два, съперникът ти вероятно играе по-добре от теб.

На "Уимбълдън" два пъти ми се е случвало да изравня след 0:2, но да загубя след това. Изобщо не е лесно в такава ситуация. Днешната победа ми носи голяма увереност, защото такива мачове те правят по-силен.

На US Open през 2019-а станах топ играч. Стигнах първия си финал в Шлема, след като спечелих първия си Мастърс. Стигнах топ 10, след това седмо, шесто място. Тогава започнах да вярвам, че мога да спечеля всеки турнир. Сега може да е моята година, вярвам го, въпреки че знам колко е трудно. Може и да е тази, може да е следващата", завърши философски руснака.