Рафаел Надал обяви, че ще бъде част от отбора на Европа на "Лейвър Къп" по-късно тази година. Организаторите на надпреварата обявиха на официалния си сайт, че Матадора ще бъде съотборник със сънародника си Карлос Алкарас, Даниил Медведев (Русия) и Александър Зверев (Германия), а пък капитан на Стария континент ще бъде Бьорн Борг (Швеция) - единадесеткратен шампион на турнири от Големия шлем.

"Ще се радвам да играя за отбора на Европа на "Лейвър Къп" в Берлин. Имам специални спомени от този турнир, включително емоциите в Лондон при прощалния мач на Федерер преди две години", заяви Рафа относно включването си в състава за демонстративния турнир.

Феновете на тениса пък моментално съзряха в този ход на Надал намек за предстоящото оттегляне на испанската легенда. Някогашният №1 в света ще навърши 38 години в началото на юни и измъчван от контузии е далеч от най-добрата си форма.

Преди две години "Лейвър Къп" в Лондон бе последното танго на един от най-големите съперници на Рафа през години - Роджър Федерер.

Самият Надал заяви, че е близо до момента, в който ще се откаже от тениса, но все още отказва да обяви, че сезон 2024 вероятно ще бъде последен за него в Тура. Към момента приоритет за испанската легенда е да играе на "Ролан Гарос".

Отборът на света пък ще бъде воден от Джон Макенроу в ролята на капитан, а от тенисистите до момента са обявени Алекс де Минор от Австралия, както и сънародниците на Макенроу - американците Тейлър Фриц и Томи Пол.