Азиатските игри изглежда ще донесат доста интересни моменти за феновете на спорта. Вчера в основна тема се превърна нежеланието на стрелците на Северна Корея да застанат за снимка до съседите си от Южна Корея на подиума за награждаване и цялостно отказа им дори да говорят с тях.

Днес отново поглеждаме към Южна Корея, като този път причина за това е Суон-у Куон - първият кореец, успяла да спечели повече от една титла в турнирите на АТР. 25-годишният тенисист, понастоящем №112 в света, не успя да сдържи нервите си при загубата от Касидит Самреж (Тайланд и №636 в ранглистата) с 3:6, 7:5 и 4:6, за да напусне надпреварата във втория кръг и да се прости с шансовете си а медали.

Той бе сред фаворитите за отличията, а след поражението не успя да сдържи нервите си и разби една от ракетите си в корта, като го стори с голямо усърдие.

Кореецът бе толкова отдаден на това действие, че за да бъде сигурен в неговия успех, пробва и здравината на стола си на крайната линия.

След това той повтори неспортсменското поведение на севернокорейските спортисти от вчерашния ден и отказа да поздрави съперника си на мрежата. В социалните мрежи пък се появиха твърдения, че има и друга причина за яростта му - ако той бе спечелил този мач, щеше да се приближи до битката за медалите. Надеждата му бе свързана с това да стане шампион и така да си спести задължителната военна служба в страната.

Изключение, което се допуска за спортистите, завоювали титла от голям международен турнир. Все пак остава възможността в турнира на двойки, но ако не успее и там, ще трябва да влезе в армията за период между 18 и 24 месеца.

По-късно от тенис асоциацията на Южна Корея обявиха, че Куон се е извинил на тайландския си съперник за некоректното поведение след отпадането си.

"Куон посети лагера на Тайланд, за да се извини на противника си и да го окуражи за остатъка от участието му в турнира", съобщиха корейците.