Скандалите около легендарния Борис Бекер не стихват, след като външният министър на Централноафриканската република (ЦАР) обяви, че дипломатическия паспорт на германеца е фалшив.

Преди дни тенис иконата обяви, че е спортен аташе на държавата от Черния континент, с което получава дипломатически имунитет и не може да бъде съден за обявения от него фалит през 2017 г.

През април тази година Бекер се срещна в Брюксел с президента на ЦАР Фаустин Туадера. След което дойде и новината за имунитета му, получен чрез назначаването на малко странната длъжност. Според Виенската конвенция обаче, Бекер наистина не можеше да попадне под ударите на закона, ако притежава редовен дипломатически паспорт.

Така изглеждаше, че делата срещу него в Лондон, които се подготвят заради фалита на неговите фирми за около 51 милиона лири, отпадат от дневния ред. Ходът на Бекер изглеждаше гросмайсторски и работещ.

Сега обаче външният министър на страната Черубин Мурубама коментира историята пред "Франс прес" и обяви: "Паспортът на господин Бекер няма печата на нашето министерство и моя подпис. Освен това той съвпада с документ, който е от партида с паспорти, откраднати от нас през 2014 г.".

Скандалът се разраства, а Бекер коментира думите на министъра така:

"Явно някой иска да ме злепостави, а моето назначение е напълно официално и законно. Ще пътувам до страната и ще изясня лично всичко с президента, както и ще започна да изпълнявам ангажиментите си в моята роля там".