Новак Джокович и Холгер Руне без съмнения са две от лошите момчета на тениса, които доста често се замесват в скандали и противоречия с публиката.

Това се случи и във вчерашния ден от Мастърса в Монте Карло, в който и двамата постигнаха победи.

Вчера Новак настрои целия централен корт срещу себе си. Това се случи при победата му над Лоренцо Музети, като в средата на първия сет Джокович реагира изключително бурно на съдийско отсъждане, а публиката започна да го освирква.

Ноле винаги е намирал начини да се спря в подобни ситуации. Понякога той отвърща на феновете с агресия, а друг път подхожда иронично, какъвто бе и случаят сега. Сърбинът започна да ръкомаха срещу феновете като диригент, наслаждавайки се на освиркванията им сякаш са гениална симфония.

Самият Джокович коментира случилото се след мача като заяви, че просто е искал да трансформира тази енергия в нещо позитивно.

Да вбеси публиката, а и своя противник, успя и Холгер Руне. Той победи Григор Димитров с тайбрек в третия сет на мача.

В ключовите моменти, когато датчанинът трябваше да спасява точки за пробив или да се измъква от критични ситуации, той винаги намираше начини да наруши ритъма на срещата.

Руне или започваше безсмислен спор със съдията, или се оплакваше от "влажна" топка, която искаше да смени. Или пък направо отиваше до пейката си, за да отпие вода или избърше ръцете си в момент, в което това не е прието да се прави.

Все действия, които са в тотален разрез с тенис етикета и неписаните правила по време на мач.

ВИДЕО OT ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК >>>

Публиката в Монте Карло добре съзнаваше това и показа мнението си на датчанина, освирквайки го бурно.

Дори и Григор, който никога не влиза в конфронтация със своите опоненти, видимо не беше очарован от нещата, които младият му опонент правеше.