Дългогодишният треньор на Серина Уилямс Патрик Муратоглу ще работи с двукратната шампионка от Големия шлем и бивша номер 1 в света Симона Халеп, обяви французинът днес.

Муратоглу не е треньор от близо година, тъй като Уилямс не е играла в турнирите на УТА, откакто контузи крака си на "Уимбълдън" миналата година и няма яснота относно завръщането на 40-годишната тенисистка.

"През последните осем месеца осъзнах колко много ми липсва треньорството. Това е страстта на живота ми и все още чувствам, че имам много да дам. Симона дойде в Академия Муратоглу преди Индиън Уелс за тренировъчен блок. Минах на няколко от заниманията й, гледах я как тренира", каза той е специално изявление.

"В края на седмицата тя ме попита дали съм на разположение да я тренирам. Изпитвам най-голямо уважение към нея, но тогава не можеше да става и дума. Няколко седмици по-късно проведох разговор със Серина и вратата се отвори пред мен, поне краткосрочно, да работя с някой друг. Ще ви държа в течение за това, което предстои", заяви Муратоглу.

Халеп, която спечели Откритото първенство на Франция през 2018-а и "Уимбълдън" следващата година, се бореше за резултати през 2021-а заради контузии и стигна само до един финал на УТА пред родна публика в Клуж-Напока.

В момента тя е на 20-о място в световната ранглиста.