Актуалната шампионка на US Open - Бианка Андрееску, официално обяви, че няма да участва в тазгодишната надпревара.

20-годишната канадка от румънски произход не е успяла да се завърне навреме след контузия, като пандемията от коронавирус й е попречила да се възстанови по план.

Тя получи травма по време на финалите на WTA през миналия октомври, но не е успяла да влезе в оптимална форма за предстоящия турнир от Големия шлем, който започва на 31 август в Ню Йорк.

"Направих трудно решение да не се завърна в Ню Йорк тази година. Предприех такава стъпка, за да се фокусирам върху формата и да съм сигурна, че ще се върна на най-високото си ниво", заяви Бианка, която победи Серина Уилямс на миналогодишния финал.

Световната №6 е четвъртата състезателка в топ 20, която отказва US Open. Преди нея това сториха световната №1 Ашли Барти, №5 Елина Свитолина и №7 Кики Бертенс. Очаква се да не играе и световната №2 Симона Халеп. Женският турнир може да бъде спасен от Серина Уилямс, която ще опита отново да спечели титла №24 в Големия шлем.

Отсъствието на Андрееску означава, че шампионите и при жените, и при мъжете няма да защитават титлата си. Рафаел Надал вече отказа участие и със сигурност ще имаме нови победители.