Кори Гоф все още няма шофьорска книжка, както и правото да гласува, но е пътувала по цял свят и е участвала и на четирите турнира от Големия шлем.

Американската тийнейджърка се превърна в истинска сензация, класирайки се за четвърти кръг както на "Уимбълдън" преди година, така и на Australian Open само няколко месеца преди началото на пандемията.

Освен това може да се похвали с нещо, което голяма част от колежките ѝ по кортовете не са постигали - победа над Винъс Уилямс. 16-годишната тенисистка, позната повече като Коко, има бляскаво бъдеще пред себе си, като в това са убедени не един и двама анализатори и специалисти.

Сред тях е и Сю Баркър - шампионката на "Ролан Гарос" от 1976 година, която вярва, че Гоф може да се превърне в най-добрата тенисистка на всички времена.

"Тя има уменията да се превърне в най-великата тенисистка на всички времена. По-добра от Серина. Не съм си и помисляла, че някога ще мога да кажа нещо подобно", са точните думи на Баркър.

"Разполага с всичко - и физически, и психологически. Може да играе и ще бъде суперзвезда. Притежава наистина абсолютно всичко. Ако започне да печели титли от Големия шлем на 18, кой знае колко може да грабне в кариерата си...", продължава тя. 

Американската легенда Джон Макенроу също е във фенклуба на младата си сънародничка.

По думите му тя ще стане №1 в света преди да е навършила 20 години.