Борис Бекер ще лежи в английски затвор с присъда за 2 години и половина.

Легендата на тениса чу решението на съда в Лондон преди малко, след което реагира емоционално.

54-годишният германец бе признат за виновен по няколко от общо над 20-те обвинения срещу него за укриване на данъци, подаване на фалшиви данни при обявен банкрут и нелегални преводи по сметки.

Основната му вина е за невърнат заем в размер на 3 милиона британски лири, който е станал основание за обявения банкрут преди 5 години. При него Бекер е укрил ценни вещи и активи, както и суми по сметки, които е трябвало да бъдат присвоени и с тях да се погасят задълженията му.

"Вие не сте погледнал сериозно на предупреждението, което ясно сте получил вече веднъж - каза с произнасянето на присъдата съдийката Дебора Тейлър. Тя визира условната присъда на Борис в Германия по обвинения в укриване на данъци от 2002-ра. - Опитахте се да се дистанцирате от извършеното.

Разбирам унижението, на което е подложена репутацията ви от случилото се, но не виждам вашето човешко отношение и уважение към закона. Дори на този процес опитахте да обвините други за това, което сте извършил."

Защитата на Бекер призна, че "репутацията му е напълно унищожена от решението днес", като също така обясни, че ще е трудно да бъдат намерени дори средства за изплащане на глобата, която идва с присъдата.

Както и разходите по делото от страна на обвинения и осъден германски ас.

Германецът е суперзвезда на тениса, а особено в Англия, където на 17 години спечели "Уимбълдън" (през 1985-а), е и любимец на феновете. Той живее в Лондон от две десетилетия.