Неприятните месеци за Александър Зверев извън корта продължават.

В рамките на няколко дни немският тенисист научи, че бившата му приятелка чака дете от него, а след това друго момиче, с което е имал отношения, го обвини в домашно насилие.

Докато се готви да стане баща на дете, за което изобщо не подозираше и също така опитва да изчисти името си от скандала с домашното насилие, за Зверев предстоят и тежки съдебни дела.

Те са с мениджърската компанията "Апей", която представляваше интересите му в продължение на шест години. Зверев обаче прекръсна отношенията си с компанията и стана част от агенцията на Роджър Федерер и Тони Годсик.

Работата между Зверев и "Апей" започнала през 2012-а, когато семейството на 15-годишния тогава играч се нуждаело спешно от средства, които да подпомогнат кариерата му.

В първите три години всичко между компанията и семейството на Зверев било отлично, докато Саша не навърпил пълнолетие.

Тогава мениджърът Патрисио Апей застанал между Саша и семейството му, като се опитал да ги държи встрани от кариерата му.

Бащата на Саша заяви, че младият и объркан играч в даден период дори не е говорил с най-близките си, а е вярвал, че "Апей" е единственият му път към успеха.

В крайна сметка Александър Зверев осъзнал влиянието на агента си и решил да прекрати отношенията си с него през 2018-а. Именно заради това Патрисио Апей в момента води сериозно дело, защото помежду им имало договор до 2023-а.

Оказва се обаче, че този договор е нелегитимен, защото според немското законодателство, подобни дългосрочни договори не могат да се сключват с непълнолетни лица.

През 2012-а обаче семейстовто на Зверев не е било запознато с този закон и е подписало 11-годишен договор.

Всичко е в ръцете на немския съд, но ако той докаже, че Зверев е прекратил неправомерно отношенията си, може да се наложи тенисистът да плати доста милиони на бившия си агент.