Александър Зверев проговори след загубата от Новак Джокович в събота късно вечерта, която го изхвърли от надпреварата на Финалния турнир на ATP. Световният №1 победи и продължава в полуфиналите, като веднага прегърна Саша след края и каза добри думи за представянато на германеца.

"Винаги е удоволствие да играя срещу теб и знам, че ни предстоят още много битки - каза на корта Ноле. - Пожелавам ти само успехи, продължавай смело напред!".

По-късно, на пресконференцията, на сърбина се наложи да отговоря и на въпроси по горещата тема около Зверев - обвиненията в насилие от бившата му приятелка, както и детето, което ще има от последното си гадже. И за което не знаеше до миналата седмица, тъй като бъдещата майка не иска да има нищо общо с тенисиста.

"Не съм забелязал да има промяна в отношението към него сред колегите ни - каза Новак. - Не мисля, че някой гледа на него различно. Аз му казах, че съм насреща да помогна, да седна да говорим, ако той има желание.

Ако съдим по резултатите, справя се добре с цялата ситуация. Желая му бързо да я остави зад гърба си."

Самият Зверев този път също не подмина темата, както прави в последните две седмици.

"Всички играчи се отнасят с мен както преди, няма никаква промяна в това - обясни германецът. - Не мисля, че нашите отношения ще се променят и занапред. Колегите ми знаят всичко и разбират всичко. Неприятно е, че тези лъжливи обвинения към мен отклоняват вниманието встрани от корта и мачовете ми. Но това е светът, в който живеем."