Жоао Соуза, най-добрият португалски тенисист в момента, се класира за финалния трети квалификационен кръг на Australian Open.

След вчерашната си втора победа той коментира по интересен начин сагата са Новак Джокович и възможността сърбинът да бъде допуснат до надпреварата без да е ваксиниран.

"Джокович има своите идеали. Това, което се случва, не е добре за тениса. Мога да се поставя на негово място и да разбера през какво преживява, разбирам и това, в което вярва, но това е малко егоистично отношение към колегите му в професията, защото много от нас, без мен, също не искаха да се ваксинират и трябваше да го направят, за да играят.

Това бяха правилата. Оказва се, че е правило, което Джокович успя да заобиколи. Той беше единственият, който не е ваксиниран и дойде тук, за да се състезава в Големия шлем. За всички останали играчи не е лесно да се приеме решението. Но разбирам, че той защитава идеалите си. Трябва да го приемем и важното е всичко да е наред и да сме здрави", каза португалецът.

32-годишният Соуса е №140 в световната ранглиста и има три титли от ATP, последната от които през 2018-а.