Каспер Рууд спечели титлата на турнира на червени кортове в Барселона след триумф на финала срещу Стефанос Циципас - 7:5, 6:3.

Световният №6 от Норвегия по този начин завоюва най-големия си трофей, като до момента имаше 10 титли, но всичките от най-ниската ATP категория 250.

РЕПОРТАЖ ВИЖТЕ ТУК >>>

Той взе реванш от Циципас за скорошния финал на Мастърса в Монте Карло, където гъркът беше по-добрият. Днес обаче норвежецът напълно заслужи трофея.

Любопитното е, че Стефанос е в невероятна серия от поредни загуби на финал в турнири от категория ATP 500. Това е неговата 11-а поредна загуба в мачове за такава титла, макар и в кариерата си той да има четири трофея от по-горната категория Мастърс.

През тази седмица се играха и два турнира от ATP 250.

В Мюнхен, отново на червени кортове, германецът Ян-Ленард Щруф зарадва домакинските фенове с дебютната си титла. Той триумфира над американеца Тейлър Фриц със същия резултат - 7:5, 6:3. ВИЖТЕ РЕПОРТАЖИ >>>

Финал на клей се игра и в Букурещ, където унгарецът Мартон Фучович спечели срещу аржентинеца Мариано Навоне със 6:4, 7:5. За Фучович това е втора титла в кариерата.

ИЗБРАНО