Макар да бе сочена като фаворитка да достигне до големия финал на "Ролан Гарос", световната №2 Арина Сабаленка отпадна на полуфиналите.

Тя загуби от Каролина мухова в три драматични сета, като с това се прости с шансовете си да бъде новата №1 в света от понеделник.

Името на Сабаленка бе в центъра на вниманието още от първия ден на "Ролан Гарос", когато украинката Марта Костюк отказа да я поздрави и открито обяви, че не я уважава.

Това още повече засили скандалите около Сабаленка, нейната национална принадлежност и афишираните преди години претенции към лидера на Беларус - Александър Лукашенко.

Всички тези неща доведоха до една доста противоречива пресконференция, в която група журналисти не задаваха въпрос на Сабаленка свързани с тениса, а само и единствено с именото на държавния лидер на Беларус.

Повече от седмица по-късно, вече отпаднала на крачка от финала, самата Сабаленка призна, че трудно ще забрави онази пресконференция, която е била един от най-тежките моменти за нея в тениса.

"Няма съмнение, че най-лошият ми момент в турнира бе онази пресконференция. Всички много добре знаете коя. Вечерта след нея просто не успях да спя, беше трудно.

Винаги съм се старала да правя това, което умея, а именно да играя тенис. Не искам да коментирам други сфери от живота. Иначе от игрова гледна точка нямах проблеми, просто Каролина игра много силно, а аз допуснах някои решителни грешки, от които ще си взема своите поуки.

Преминах през доста предизвикателства заради всичко извън корта, но съм убедена, че това ще ме направи по-силна.

Колкото до "Уимбълдън", вече плучих своята виза, имам и разрешение от организаторите. Не виждам какво може да ме спре от участие, а и все пак това е любимият ми турнир", сподели тя.