Новак Джокович е заплашен от наистина големи проблеми заради прекратената преждевременно серия от демонстративни турнири "Адриа Тур".

Световният №1 може да се озове в ролята на подсъдим заради косвено нанасяне на вреда на заразените с COVID-19 хора, които са участвали или са присъствали на двете състезания - в Белград и Задар, съобщава швейцарското издание "Блик".

Сърбинът може да има съдебни проблеми, ако се докаже, че има пострадали хора заради неспазването на противоепидемичнте мерки по време на турнирите, на които Джокович бе съорганизатор.

И на двата турнира не се спазваше нито социална дистанция, нито каквито и да е предпазни мерки. Тенисистите действаха както са свикнали, поздравявайки се с прегръдки и ръкостискания.

На мачовете в сръбската столица Белград имаше по почти 5000 зрители.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров бе първият заразен след организираните от Джокович събития, а сходна съдба имаха Крис Гро (негов треньор), Алгис Христов (негов физиотерапевт, Виктор Троицки, съпругата му Александра, Борна Чорич, самият Джокович, жена му Йелена, както и треньорите на сърбина - Марио Паники и Горан Иванишевич.

"Адриа Тур" бе прекратен при оставащи два турнира в календара на поредицата - в Баня Лука и Сараево (Босна и Херцеговина).