Реакциите и коментарите след грандиозния провал на "Adria Tour" не спират.

Светът на тениса се раздели на два лагера, като по-голямата част съсипват Новак Джокович от критики заради организирането на турнира и пренебрегването на всички мерки.

Хората около Новак и сръбските медии обаче опитаха да прехвърлят вината на Григор Димитров, който първи призна за положителния си тест, макар да няма доказателство, че именно българинът е донесъл вируса.

Коментар по темата направи и мениджърът на Доминик Тийм - Хервиг Щрака. Неговият клиент и световен №3 в тениса, който също взе участие в турнира, се извини на всички фенове от името на тенисистите.

Според агента му обаче, единственият, който трябва да се извинява, е Новак Джокович.

"В края на краищата, всичко беше доста глупаво, макар и позволено във въпросните страни.

Всеки видя за какво става въпрос и осъзнава що за глупост бе сторена в Белград и Задар, не са нужни публична извинения от всеки.

Единственият, който трябва да се извинява, е Новак Джокович. Той организира цялото това нещо, другите просто бяха негови гости. Те не убиха никого, не пристигнаха с лоши чувства. Искаха просто да подарят тенис празник на феновете, при това безвъзмездно.

Целта беше благотворителност, а и на самите играчи им се играеше тенис, донякъде разбирам решението им да приемат поканата.

Всичко обаче тръгна в съвсем различна посока. Турнирът се превърна в публично шоу с всякакви безумни прояви и събития. Обвинете Джокович за това нещо", сподели той.