Сесил Каратанчева ще отвори собствена тенис академия в центъра на София.

Бившата №35 в света планира комплексът на име "Royal Sports and Event Center" да се състои от шест клей корта, над четири от които ще има балон, позволяващ игра и през зимата.

Освен това на територията на комплекса ще има баскетболна зала, футболни игрища, заведение и безплатен паркинг.

Сесил бе изградена като тенис играч в популярната академия на Ник Болетиери, като ще иска да пренеса опита си на изгряващите български таланти.

"Целта ни е да помогнем и развием таланта и потенциала на всеки желаещ с много внимание и по световен образец", пишат от академията в своята Фейсбук страница.

Каратанчева успя да пробие до четвъртфиналите на "Ролан Гарос" едва на 16-годишна възраст, а тогава всички специалисти предващаваха невероятно бъдеще за българката. Месеци по-късно обаче тя бе уличена в употреба на допинг, получи наказание от две години, а кариерата й тръгна стремглаво надолу.

Освен заради допинг скандала, Каратанчева продължава да е противоречива личност в очите на феновете заради избора й да представлява Казахстан през 2009-а. Тя го прави в продължение на пет години, преди отново да започне да играе под български флаг.