Френски журналист, който е интервюирал Новак Джокович докато сръбската тенис звезда е бил с положителен тест за коронавирус, не е бил уведомен за ситуацията около Ноле. Всъщност представителят на авторитетното френско издание “Екип” е разбрал за боледуването на Джокович едва седмици по-късно.

Световният №1 твърди, че е дал положителен тест за COVID-19 на 16 декември, а въпросното интервю се е състояло два дни по-късно, когато той е трябвало да бъде в изолация.

“Отказах всичките си други ангажименти, но изпитвах задължение да направя интервюто за “Екип”. Спазвах социална дистанция и бях с маска, която свалих единствено за снимка”, написа Джокера в профила си в Instagram. Въпросното интервю се е състояло в тенис центъра му в сръбската столица Белград.

Журналистът Франк Рамела от своя страна разкрива, че си е направил тест след срещата с Ноле и той е бил отрицателен. Той също така добавя, че е бил инструктиран да не задава въпроси на Джокович, свързани с ваксинацията.

Международната асоциация на тенис журналистите критикува остро действията на Новак, свързани с въпросното интервю.

“Новината, че Новак Джокович не е споделил с колегите ни от “Екип”, че е с положителен тест, е крайно притеснителна. Като журналисти ние се стараем да спазваме всички правила, свързани с пандемията и очакваме играчите да правят същотот. Освен това държим да подчертаем, че представителите на медиите трябв да бъдат напълно ваксинирани, за да пътуват за Мелбърн и да отразяват Откритото първенство на Австралия тази година”, гласи официалната позиция на асоциацията.

Деветкратният победител в Мелбърн Джокович пък се оправда, че административна грешка на екипа му е довела до грешната информация в декларацията му за влизане в Австралия, че той не е пътувал две седмици преди полета си.