Сръбският тенисист Новак Джокович, 21-кратен победител на турнири от Големия шлем, се надява на гостоприемно посрещане в Австралия за предстоящото Открито първенство на страната, където е рекордьор с девет титли.

Джокович пропусна последното издание на турнира, след като бе депортиран от Австралия заради липсата на задължителната за страната ваксина срещу COVID-19.

"През годините имах голям късмет да се представям силно в Австралия и ми харесва да играя там. След събитията от миналата година се надявам да бъда приет с достойнство и се надявам това да ми помогне да играя добър тенис.

След ситуацията с Откритото първенство на Австралия, победата във Финалния турнир на АТП стана още по-важна, предвид обстоятелствата, през които преминахме моят екип, моето семейство и аз. Но усетих, че не съм сам, усетих голяма подкрепа от сърбите,

Беше просто въпрос на време да намеря този баланс и оптимална сила в играта си, за да достигна наистина върха и да започна да играя най-добрия тенис, на който съм способен", сподели пред "Евроспорт" Джокович.