Яник Синер се появи в лагера на италианския национален футболен отбор, който тренира в Маями за контролите си в Щатите в следващите дни.

"Скуадра адзура" ще играе с Венецуела в ранните часове на петък (наше време) във Флорида, а в понеделник сутринта ще срещне в Ню Джърси тима на Еквадор.

Синер - най-актуалният играч в тениса за годината, започва участието си на Мастърса в Маями в петък. Световният №3 е голям фен на футбола, Милан и, естествено, на националния тим на страната си.

Яник дори порита с някои от играчите, въпреки че го чакаше сериозна тренировка часове по-късно в неговия спорт.

Снимка: Getty Images

Тенис звездата се снима с Лучано Спалети, националния селекционер, с помощника му - легендарния Джиджи Буфон (основната снимка) и всеки футболист поотделно. Както и с целия тим за отборен фотос.

"Със Спалети много си приличаме, напълно отдадени сме на успеха - каза Синер за репортерите от Италия на тренировъчното игрище в Маями. - Харесва ми неговото отношение. Никога не се главозамайва и не се променя след постижение.

Стана шампион с Наполи, но това изобщо не го е променило. Такава е и моята нагласа, искам да бъда такъв тип спортист на най-високо ниво."

Питаха го и кой от футболистите му допада най-много индивидуално.

А отговорът на тенисиста бе:

"Федерико Киеза. Не само, че харесвам как играе, а и има много неща, които ми напомнят за мен на корта. Винаги е спокоен пред вратата дори в най-трудните моменти, никога не спира да се бори за каузата на отбора и изглежда напълно фокусиран. Самият аз опитвам да постигна това."

Снимка: Getty Images