С експресна победа точно за час, шампионката от 2019-а Симона Халеп се класира за четвъртфиналите на "Уимбъдлън".

Румънката победи четвъртата поставена Паула Бадоса от Испания с 6:1, 6:2, като продължи перфектната си серия на "свещената трева", където не е губила от три години.

Халеп спечели турнира през 2019-а, година по-късно пандемията от коронавирус ни остави без "Уимбълдън", а през миналия сезон румънката не взе участие заради травма.

Днес тя увеличи серията си от поредни победи на 11, като продължи да демонстрира невероятна форма.

Тя спечели срещата сякаш на шега и доста рутинно, като изглеждаше, че Халеп не полага кой знае какви усилия, да печели точка след точка.

Просто днес Халеп бе прекалено добра за Бадоса. Румънката осъществи пет пробива, а за целия мач позвоил на противничката си да достигне само до един брейкбол, който не бе реализиран.

След отпадането на повечето от топ фаворитките и предвид формата, която Халеп показва, към момента тя изглежда като основната кандидатка за титлата, а и не е за подценяване фактът, че от всички четвъртфиналистки, единствена румънката е триумфирала в Шлема, при това на два пъти.

За място на полуфиналите тя ще играе срещу родената и състезаващата се за САЩ рускиня -Аманда Анисимова, когато победи с 6:2, 6:3 Хармони Тан от Франция.

В другия четвъртфинал от горната част на схемата, една срещу друга ще играят състезаващата се за Казахстан рускиня - Елена Рибакина, срещу Айля Томлянович от Австралия.

Резултати от днешния ден:

Симона Халеп (Румъния) - Паула Бадоса (Испания) 6:1, 6:2

Айла Томлянович (Австралия) - Ализе Корне (Франция) 4:6, 6:4, 6:3

Аманда Анисимова (САЩ) - Хармони Тан (Франция) 6:2, 6:3

Елена Рибакина (Казахстан) - Петра Мартич (Хърватия) 7:5, 6:3

Програма з четвъртфиналите:

Айла Томлянович (Австралия) - Елена Рибакина (Казахстан)

Симона Халеп (Румъния) - Аманда Анисимова (САЩ)

Марие Бужкова (Чехия) - Онс Джабур (Тунис)

Татяна Мария (Германия) - Юле Нимайер (Германия)