С края на ATP Мастърса в Монте Карло приключи и четвъртият турнир от серията вечерни надпревари на "Интерактив Тенис", който се проведе на клей кортовете на ТК "Люлин 6". Състезанието за любители бе последното издание от вечерните турнири на закрито. От следващата надпревара играчите ще се състезават под открито небе в две категории. Основната ITL500 и ITL75 - подходяща за тези, които правят първи стъпки в тениса.

Турнирът започна с най-ниската категория - ITL25, където поставените под номер 1 и 2, Атанас Спасов и Росен Димитров, достигнаха закономерно до финала. Краен победител в надпреварата стана Атанас - 4:1, 0:4, 10:7.

В категория ITL75 шампионът от последното издание Велислав Панчев заслужено защити титлата си от преди месец. На финала успя да победи Георги Тодоров с 4:1, 3:4, 10:7. След много драматичен мач Панчев вдигна трофей за втори път тази година.

Финалистът в ITL75 Георги Тодоров се включи и в ITL500, като за малко изпусна шанса да отстрани водача в ранглистата Марк Хаджижеков (ИТН 4). Двамата достигнаха до сет на сет и 8:10 точки в третия решителен тайбрек, но Марк си извоюва победата.

Все пак изненадата бе отложена с кръг по-късно, когато Валентин Бонев отстрани Хаджижеков за втори пореден път през годината. Този път Вальо надви Марк след чиста победа в два сета с 4:3 4:2. На полуфиналите на ITL500 Бонев отново се наложи в два сета, този път над Андрей Андреев, с което си гарантира и първи финал за годината.

В долната част на схемата до финал достигна Петьо Борисов, като това бе трети пореден турнир, в който го прави. На финала Бонев записа първа титла за годината и със спечелените 500 точки се изкачи с десет места в ранглистата до номер 12.

Турнирът се проведе на тенис комплекс "Люлин 6", който за първи път е домакин на вечерните ни турнири.

Вечерният формат за любители продължава с турнир на открито на кортовете на "Национален тенис център".