Джон Макенроу стана поредната тенис легенда, която направи любопитен коментар за отказването на Федерер.

Както е ясно, Маестрото ще сложи край на великата си кариера в партньорство на двойки с Рафаел Надал на турнира Laver Cup.

Федерер и Надал ще обединят сили за Отбора на Европа в горещо очаквания двубой на двойки в петък вечер в O2 Arena в Лондон. Макенроу заяви, че не може да бъде по-развълнуван от големия мач, въпреки че като капитан на Отбора на света ще се надява неговата двойка Франсис Тиафо и Джак Сок да успее да преодолее легендарния дует.

Запитан от Eurosport дали може да каже колко голям ще бъде мачът на двойки, в който към Федерер ще се присъедини Надал, Макенроу отговори:

"Не съм сигурен, че мога! Със сигурност е епично това, че Роджър обяви оттеглянето си и след това реши да играе с Рафа. Невероятно е, но ние имаме работа за вършене. Мисля, че така или иначе това е победа за тениса и означава, че е нормално да спечелим двойките, но ще бъде наелектризираща нощ".

Запитан какво би съставило перфектния играч, ако можеше да вземе елементи от всеки един от "Голямата четворка" и съответните им игри, Макенроу отговори:

"Не, не, не! О, Боже, това е труден въпрос! Искам да кажа, че Роджър е най-красивият играч, който някога съм виждал, а Рафа е играчът с най-сериозни физически данни. Новак пък е като компютър. Анди Мъри също беше невероятен и е истинска легенда".