Решението Симона Халеп да получи "уайлдкард" за тенис турнира в Маями предизвика негативни реакции, като най-острата бе на колежката и Каролине Возняцки. Последвалият отговор на румънката беше още по-пиперлив.

Наскоро Халеп беше оправдана по делото за употреба на допинг, като първоначално получи 4-годишно наказание, което в последствие бе отменено.

През цялото време румънската звезда бе убедена в невинността си и в крайна сметка го доказа, като в момента съди компанията-производител на замърсената хранителна добавка, от която стана факт положителния допинг тест.

Возняцки обаче е на мнение, че играчи, които са уличавани в допинг, не трябва да получават "уайлдкард" на който и да е турнир, а трябва да се класират по право.

"Ако някой даде положителна проба, разбирам защо турнир би поканил голяма звезда, но според мен не трябва да получават "уайлдкард". Разбирам, че е станала грешка, но те трябва да се изкачат отново от дъното. Просто се надявам на чист спорт с добри спортисти за подражание на младокото поколение", каза датчанката в началото на турнира.

32-годишната Халеп отпадна още след първия си мач, загуба с 1:2 сета от испанката Паула Бадоса.

След мача тя бе попитана за изказването на Возняцки: "Защо би казала това? Не съм сгрешила никъде и не съм мамила. Не съм взимала допинг. Благодаря на турнира, че ми даде "уайлдкард" и че имах възможността да играя такъв голям турнир. Това, че един човек е негативен към мен не значи нищо, защото стотици ми дават любовта си".

Вчера Халеп се прибра в Румъния и говори при голям медиен интерес. Последният въпрос към нея бе отново за думите на датската й колежка.

"Дори не смятах, че това още се обсъжда. Мога само да повторя, това което казах. Тя трябва да прочете решението от делото и ако не го разбира, нека някой да й го преведе", отсече Халеп.